top of page

shamanismin polulla -kurssit

Shamanismin Polulla - Shamanistisen työskentelyn perusteet

Tämä kurssi sopii esimerkiksi sinulle, jolla on kiinnostus shamanismiin, mutta et oikein kuitenkaan tiedä, mistä siinä on kysymys. Kurssi sopii myös sinulle, jolla on ehkä oma rumpukin, jota olet rummutellut, mutta kaipaisit käyttöösi työskentelytekniikoita ja tietoisempaa otetta siihen, mitä teet. Kurssin on käynyt myös moni heistä, joilla on jo pitkäkin oma henkinen polku takanaan, mutta silti kaipuu uusiin työskentelyvälineisiin ja kontakteihin.

Shamanismi on kulkenut ihmisten elämässä mukana tuhansia vuosia, ehkä jo ihmisyyden alusta lähtien. Shamanismi on hyvin yleismaailmallista, ja se näyttäytyy kulttuureissa ympäri maailmaa samankaltaisin piirtein. Shamanismiin kuuluvat vahvasti monet ihmisyyteen ja yhteisöllisyyteen jo ihmisen alkuajoista asti liittyneet asiat, jotka yhä elävät meissä ja vain odottavat herättämistään. Shamaanit ovat tehneet matkoja henkimaailmaan tuodakseen apua, neuvoa, tietoa, parannusta tai voimaa sitä tarvitseville. Matkallaan henkimaailmaan – aliseen, keskiseen ja yliseen - shamaani tapaa henkioppaansa ja auttajansa. Meillä kaikilla on kyky työskennellä shamanistisesti ja vahvistaa näiden tekniikoiden avulla yhteyttämme luontoon sekä avata yhteys maailmaan, joka ei ole silmillämme nähtävissä. Voimme kulkea yhdessä henkioppaidemme kanssa ja vahvistaa suhdettamme heihin. Voimme saada kokemuksen asioista, jotka ovat läpi aikojen antaneet ihmiselämälle merkityksen, ja saaneet meidät kokemaan, että todella olemme osa tätä maailmaa.

Kurssin aikana harjoittelemme perinteisiä shamanistisia tapoja siirtyä toiseen todellisuuteen rummutuksen, tanssin ja laulamisen avulla sekä tutustumme shamanistiseen maailmankuvaan. Luomme yhteyden omiin henkiauttajiimme. Perehdymme shamanistisiin tekniikoihin ja niiden vaikutukseen omassa elämässämme sekä hyvinvoinnissamme. Opettelemme myös shamanistisen parantamisen perusteita. Piirissä saamme jakaa kokemuksiamme, mikä vahvistaa shamanistista tietoisuuttamme ja ymmärrystämme ihmisen ja henkien vuorovaikutuksesta.

suo ja aurinko.jpg
karhunsammal1.jpg

Shamanismin Polulla – Luonnon henget ja

Kasvien parantava voima

Tällä kurssilla olemme yhteydessä luonnon henkiin - erityisesti keskitymme puiden ja kasvien henkiin. Jokainen osallistuja tulee kurssilla etsimään omia henkioppaitansa puiden ja kasvien ja kivien parista, joiden kanssa työskennellen on mahdollista vahvistaa yhteyttään Luontoon. Aikataulun salliessa työskentelemme myös elementtien kanssa. Pääosassa ovat kuitenkin puut ja muu kasvillisuus. Kurssi sopii erityisesti sinulle, joka tunnet kasvien hoitavat ja parantavat voimat omassa työskentelyssäsi merkitykselliseksi ja haluat vahvistaa yhteyttäsi Luontoon.

Kurssilla tullaan työskentelemään shamanistisin tekniikoin. Jotta voisit osallistua tälle kurssille, olisi toivottavaa, että osaat tehdä rumpumatkan/ shamaanimatkan/ olet käynyt peruskurssin shamanistisista tekniikoista. Sinulla olisi hyvä olla myös valmiiksi ainakin yksi henkiopas, johon sinulla on toimiva yhteys, jotta voit saada häneltä neuvoja, opastusta ja ohjausta. Jos olet epävarma siitä, täytätkö nämä vaatimukset, niin olethan minuun yhteydessä. Kurssilla on ollut mukana myös henkilöitä, joilla on ylipäätään vahva luontoyhteys ja tahtotila tämän tyyppiseen työskentelyyn. Pyrimme kurssin aikana löytämään jokaiselle osallistujalle oman tavan työskennellä.

Shamanismin Polulla – Sielun laulu

Kuinka voimme vahvistaa yhteyttämme luontoon omaa ääntämme käyttäen? Kuinka äänen värähtely voi hoitaa meitä ja ympäröivää maailmaa?

Tämän kurssin aikana nautimme äänestä, etsimme ääntä ja tuotamme ääntä, kohtaamme äänen kautta, tunnustelemme, hoivaamme – ja annamme tilaa myös hiljaisuudelle, jotta kokisimme sen kautta äänen voiman. Kurssi pohjaa shamanistiseen ajatukseen siitä, että kaikella täällä on henki ja kaikella on myös oma laulunsa, oma äänensä – sielun laulu. Vaikka lähdemme liikkeelle monelta osin shamanismin pohjalta, ei kurssille osallistuminen edellytä sinulta kokemusta shamanismin harjoittamisesta. Oma kiinnostuksesi asiaan riittää. Pyrimme kurssin aikana löytämään jokaiselle osallistujalle oman tavan työskennellä.

Kurssi koostuu erilaisista harjoituksista sekä äänimatkoista, jotka tulevat tapahtumaan pääosin ulkona luonnossa. Harjoitukset ovat sellaisia, joihin jokainen voi osallistua, vaikka ei olisi koskaan laulanut. Harjoituksissa käytämme ääntämme, emme niinkään hae taidokasta tai puhdasta laulua.

 

 

Hoitavan äänen koulutukset

Kuinka äänen värähtely voi hoitaa – parantaa meitä ja ympäröivää maailmaa? Tämän koulutuksen aikana kuljemme omaa polkuamme eteenpäin äänemme johdattelemina. Nautimme äänestä, etsimme ääntä ja tuotamme ääntä, tunnustelemme – annamme äänen hoivata – ja annamme tilaa myös hiljaisuudelle, jotta kokisimme sen kautta äänen voiman. Koulutus pohjaa shamanistiseen ajatukseen siitä, että kaikella täällä on henki ja kaikella on myös oma laulunsa – oma äänensä – sielun laulu. Vaikka koulutus pohjaakin monelta osin shamanistiseen ajatteluun, siihen osallistuminen ei edellytä sinulta kokemusta shamanismista. 

 

Koulutus koostuu harjoituksista sekä äänihoitomatkoista. Tulemme työskentelemään pääosin sisätiloissa. mutta myös ulkona mahdollisuuksien mukaan. Harjoitukset tulevat olemaan sellaisia, joihin jokainen voi osallistua, vaikka ei olisi koskaan laulanut. Koulutuksen harjoituksissa käytämme ääntämme, emme niinkään hae taidokasta tai puhdasta laulua. Tarkoituksenamme on tämän koulutuksen aikana etsiä äänen ja hiljaisuuden kautta kontaktia kaikkeen meitä ympäröivään sekä myös itseemme, omaan sieluumme.

 

Ryhmiä alkaa noin kerran puolessa vuodessa. Otathan yhteyttä, jos olet kiinnostunut osallistumaan näihin ryhmiin. Olet tervetullut mukaan!

saimaan vesi.jpg
bottom of page